Rezervacija

Cijena: 45KM

PROGRAM PUTOVANJA

PROGRAM PUTOVANJA:

 ♥ 11.12.2021. ♥ subota ♥ ZVORNIK – PEČUJ– ZVORNIK

             Sastanak putnika na autobuskoj stanici . Polazak iz Zvornik u 03:00h, Bijeljine u 04:00h. Vožnja teritorijom Republike Hrvatske prema Mađarskoj, sa usputnim zadržavanjima radi odmora i osvježenja. Uz redovne granične formalnosti, dolazak u Pečuj.

Naše razgledanje započećemo u glavnoj i najživljoj pješačkoj ulici Kiralj, koja je prepuna kafića, restorana i prodavnica. Odlazimo na Sečenji trg – centralni trg Pečuja, gdje su smješteni Kasim pašina džamija izgrađena u 16. vijeku, a pretvorena u katoličku crkvu u 18. i Žolnai Fontana - Zsolnai kut,  koja je poklon gradu od porodice Žolnai.

Kao najljepše građevine izdvajaju se Gradska kuća i upravna zgrada Baranjskog okruga. Najznačajniji spomenici su onaj posvećen Janošu Hunjadiju koji jaše konja i spomenik Svetog trojstva. Kako se u cijelom Pečuju mogu vidjeti ostaci turske vladavine, ne čudi što se u samom centru nalazi i jedno utvrđenje Barbakan kula. Iako stara preko 500 godina, kula je savršeno očuvan primjerak jedne tipične turske kružne kule. PEČUJSKA KATEDRALA svrstava se među najljepše i najveće katedrale u Mađarskoj, a posvećena je Svetim Petru i Pavlu. Prva crkva je na ovom mjestu sagrađena još u 4. vijeku.

Razgledanje Pečuja ne bi bilo potpuno da se ne spomene Žolnai keramika, glavni simbol grada, jer je baš u njemu prije skoro 200 godina otvorena prva fabrika koja je pravila keramiku na način koji je do dana današnjeg maltene nemoguće iskopirati.

Prvi vlasnik Žolnai fabrike je bio Mikloš Žolnai, ali je zapravo glavni odgovorni za Žolnai keramiku kakvu danas poznajemo njegov sin Vilmaš. On je patentirao premaz eosin, zbog koga Žolnai keramika ima najljepši sjaj, koji se najbolje vidi na suncu. Zbog tog premaza dolazi do prelamanja boja, u originalu plave i zelene.

Slobodno vrijeme iskoristite za posjetiti Žolnai muzej (ulaznica nije u cijeni programa) koji se nalazi u Ulici Muzeja (u Pečuju ima čak 15 muzeja). U Pečuju postoji cio kvart posvećen ovoj keramici, ,,Zsolnai Kulturalis Negyed”, gdje se nalazila prvobitna fabrika, te za uživanje u adventskom sajmu ili za shopping u Arkad centru koji se nalazi u centru grada… U dogovoreno vrijeme polazak za Zvornik i dolazak u ponoćnim satima. KRAJ PROGRAMA.

DODATNE INFORMACIJE

 CIJENA ARANŽMANA: 45KM

 

Cijena uključuje:

♥ Prevoz turističkim autobusom;

♥ Uslugu turističkog vodiča za razgledanje PEČUJA;

♥ Uslugu pratioca putovanja iz agencije

♥ Organizaciju i realizaciju putovanja.

 

Cijena  NE uključuje:

Obavezno putničko zdravstveno osiguranje

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 35 plativih putnika.

Krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana od strane agencije je 5 dana prije datuma polaska.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa obilazaka iz tehničkih razloga.

Uslovi putovanja

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Euro Travel-a,

broj licence 14.07-325-2/19   od  04.02.2019.

"EURO PETROL OIL" DOO ZVORNIK
PJ Turistička agencija "EURO TRAVEL"
 
Tel: 056/212-567; 065/949-103 
web:     www.eurotravel.ba
Facebook: Euro Travel Zvornik
Instagram: eurotravelzv

“Fantastično putovanje... hotel, vodiči...sve !”

Ana

Budimpešta 06.03.-08.03.2020.

“Savršena ekskurzijaaa! Odlična organizacija, nezaboravno druženje!”

Jelena

Španija 2019

“Divno putovanje.... čarobna Budimpešta, odlična organizacija putovanja, odličan hotel.... Uživali smo u svakom momentu!”

Dajana

Budimpešta 06.03.-08.03.2020.