Rezervacija

Cijena: 259KM

PROGRAM PUTOVANJA

Svake godine u aprilu mesecu u Istanbulu tradicionalno se održava Festival Lala ( Istanbul Lale Festivali ), koji se obeležava u znak sjećanja na takozvano “Doba lala” ( Lale Devri ) u 18. veku kada je Otomanska imperija živjela u miru i prosperitetu. U najpoznatijim parkovima širom Istanbula posjetiocima budu predstavljene na stotine vrsta lala, a inače, sam cvijet lala ima značajnu ulogu u istočnjačkoj kulturi i tradiciji... Ukoliko planirate da posjetite Istanbul, ovaj prelijepi grad na Bosforu, april mjesec je svakako idealno vrijeme za to!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan -15.04.2022 (Petak )

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu. Polazak iz Zvornika u 18:00h, iz Bijeljine u 19:00h. Vožnja kroz  Srbiju i Bugarsku sa usputnim pauzama po potrebi ...

2. dan –ISTANBUL-16.04.2022. (Subota)

Po dolasku u Istanbul, odlazak na panoramsko upoznavanje grada – Staro gradsko jezgro: Valensov akvadukt, Sultanahmet Bešiktaš, Galata most…. Odlazak u hotel. Poslije kraćeg odmora, odlazak na orijentacionu šetnju ili fakultativno odlazak na večernje krstarenje Bosforom sa večerom uz muzičko scenski program. (folklor i trbušne plesačice)Povratak u hotel. Noćenje .

3. dan – ISTANBUL17.04.2022. (Nedjelja)

Doručak. Fakultativno, odlazak na razgledanje grada „Istanbul kroz vijekove“: obilazak mjesta gdje se nalazio antički Hipodrom – Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk potom obilazak Sultan Ahmetove džamije (Plava džamija), Aja Sofije – nekada najveće crkve na svijetu. Fakultativno  posjeta Topkapi palati, rezidencije otomanskih sultana . Nakon obilaska  mogućnost fakultativnog organzovanog odlaska u šoping u mega autlet centar Venecia. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan- ISTANBUL-18.04.2022.(Ponedjeljak)

Doručak. Fakultativno odlazak u posjetu Azijskom kontinentu i  jednom od najljepših vidikovaca u Istanbulu koji se nalazi na brdu Čamlidža na azijskoj strani Istanbula. Dok uživate u pogledu na evropski dio Istanbula, Bosfor i Zlatni Rog možete popiti  kafu ili tradicionalni turski čaj u nekom od kafića lociranih u prelijepom parku koji se nalazi u blizini! Povratak u grad. Fakultativno odlazak na dnevno krstarenje Bosforom sa predivnom panoramom: Zlatni rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija ,Dolmabahče palata – poslednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Jedi kule (sedam kula). Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada, Fener i posjeta Vaseljenskoj patrijaršiji. Dio grupe koji ne ide na izlet može posjetiti  Misir čaršiju. Slobodno vrijeme za šetnju ili šoping.

5. dan – ISTANBUL-19.04.2022.(Utorak)

Doručak. Polazak ka BiH u 09:00h. Vožnja teritorijom Bugarske i Srbije… Usputne pauze po potrebi. Očekivani dolazak oko 03:00h.

DODATNE INFORMACIJE

CIJENA 259,oo KM

U cijenu uračunato:

 • prevoz udobnim turističkim autobusom po programu
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3*** u Istanbulu
 • razgledanje i posjete po programu u pratnji vodiča na našem jeziku
 • usluge pratioca iz agencije
 • troškovi organizacije putovanja

U cijenu nije uračunato:

 • putno osiguranje 10 KM
 • turistička taksa (plaća se na licu mjesta 2 € po osobi/noćenju
 • Istanbul kroz vijekove 15 €
 • fakultativna posjeta Topkapi palati 25 €
 • Kstarenje Bosforom i Patrijaršija 20 €
 • izlet na Azijsku stranu na vidikovac Čamlidža 10 €
 • izlet u mega autlet Venecija 10 €
 • Svečana večera uz scenski nastup folklora i trbušnih plesačica 45 €

Za realizaciju fakultativnih izleta, neophodno je minimum 35 osoba.                                        

Rok za prijavu i uplatu rezervacije : 25.03.2022.

Za realizaciju putovanja neophodno 40 putnika.

NAPOMENA: Ukoliko putnik uplati prvu ratu a zatim želi odustati od putovanja, bez opravdanih razloga, povrat  uplaćenih sredstava neće biti moguć.  Opravdanim razlogom smatra se: bolest, povrede ili smrtni slučaj,za koje se mora predočiti dokaz o istim.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Euro Travel-a, broj licence 14.07-325-2/19   od  04.02.2019

Uslovi putovanja

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Euro Travel-a, broj licence 14.07-325-2/19   od  04.02.2019.

"EURO PETROL OIL" DOO ZVORNIK
PJ Turistička agencija "EURO TRAVEL"
 
Tel: 056/212-567; 065/949-103 
web:     www.eurotravel.ba
Facebook: Euro Travel Zvornik
Instagram: eurotravelzv

“Fantastično putovanje... hotel, vodiči...sve !”

Ana

Budimpešta 06.03.-08.03.2020.

“Savršena ekskurzijaaa! Odlična organizacija, nezaboravno druženje!”

Jelena

Španija 2019

“Divno putovanje.... čarobna Budimpešta, odlična organizacija putovanja, odličan hotel.... Uživali smo u svakom momentu!”

Dajana

Budimpešta 06.03.-08.03.2020.