Rezervacija

Cijena: 199KM

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan – 30.06.2021 (SRIJEDA)

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu. Polazak iz Doboja u 16:00h.iz Modriče u 17:00h.iz Brčkog u 18:00h iz Bijeljine u 19:00h.Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku sa usputnim pauzama po potrebi …

 

2. dan – ISTANBUL – 01.07.2021. (ČETVRTAK)

Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima. Odlazak na panoramsko upoznavanje grada – Staro gradsko jezgro: Valensov akvadukt, Sultanahmet Bešiktaš, Galata most…. Odlazak u hotel. Slobodno vrijeme.Mogućnost fakultativnog odlaska u neki od noćnih klubova. Noćenje.

 

3. dan – ISTANBUL – 02.07.2021. (PETAK)

Doručak. Razgledanje i obilazak mjesta gdje se nalazio antički Hipodrom – Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk potom obilazak Sultan Ahmetove džamije (Plava džamija)

Fakultativno:obilazak muzeja Aja Sofije – nekada najveće crkve na svijetu i Topkapi palate rezidencije otomanskih sultana . Nakon.obilaska.slobodno.vrijeme.za.šoping ili posjeta Kapali čaršiji,najvećem orijentalnom bazaru na svijetu. U večernjim satima mogućnost fakultativnog organzovanog odlaska na novogodišnji doček na brodu sa večerom i muzičkim i scenskim programom.(folklor i trbušni ples). Noćenje.

 

4. dan – ISTANBUL – 03.07.2021. (SUBOTA)

Doručak. Odlazak u posjetu Azijskom kontinentu i jednom od najljepših vidikovaca u Istanbulu koji se nalazi na brdu Čamlidža na azijskoj strani Istanbula. Dok uživate u pogledu na evropski dio Istanbula, Bosfor i Zlatni Rog možete popiti kafu ili tradicionalni turski čaj u nekom od kafića lociranih u prelijepom parku koji se nalazi u blizini! Povratak u grad. Fakultativno odlazak na krstarenje Bosforom sa predivnom panoramom; Zlatni rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija,Dolmabahče palata – poslednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar,Jedi kule (sedam kula). Nakon krstarenja, dio grupe koji bude želio,odlazi u kvart grada, Fener i posjeta Vaseljenskoj patrijaršiji. Drugi dio grupe može posjetiti Misir čaršiju. Slobodno vrijeme za šetnju ili šoping.

 

5. dan – ISTANBUL – 04.07.2021. (NEDELJA)

Doručak. Polazak ka BiH u 09:00h. Vožnja teritorijom Bugarske i Srbije… Usputne pauze po potrebi.

Očekivani dolazak oko 04:00h

DODATNE INFORMACIJE

CIJENA ARANŽMANA 199 KM
TERMIN 30.06. – 04.07.2021.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz udobnim turističkim autobusom po programu
3 noćenja sa doručkom u hotelu 3*** u Istanbulu
Razgledanja i posjete po programu u pratnji vodiča na našem jeziku
Usluge pratioca iz agencije
Troškovi organizacije putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Putno osiguranje 10 KM
Turistička taksa (plaća se na licu mjesta 2 eura po osobi/po noćenju
Fakultativna posjeta Topkapi palati i Aja Sofiji (ulaz u objekte uz tumačenje lokalnog vodiča na našem jeziku) – 35€
Krstarenje Bosforom 20 €
Svečana večera uz scenski nastup folklora i  trbušnih plesačica – 45 €

Za realizaciju fakultativnih izleta,neophodno minimum 35 osoba
Za realizaciju putovanja neophodno 40 putnika.

NAPOMENA: Ukoliko putnik uplati prvu ratu a zatim želi odustati od putovanja,bez opravdanih razloga,povrat  uplaćenih sredstava neće biti moguć.  Opravdanim razlogom smatra se: bolest, povrede ili smrtni slučaj,za koje se mora predočiti dokaz o istim.

“Fantastično putovanje... hotel, vodiči...sve !”

Ana

Budimpešta 06.03.-08.03.2020.

“Savršena ekskurzijaaa! Odlična organizacija, nezaboravno druženje!”

Jelena

Španija 2019

“Divno putovanje.... čarobna Budimpešta, odlična organizacija putovanja, odličan hotel.... Uživali smo u svakom momentu!”

Dajana

Budimpešta 06.03.-08.03.2020.