Rezervacija

Cijena: 229KM

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan - 21.04.2021. (SRIJEDA)

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu. Polazak iz Zvornika u 18:00 h, iz Bijeljine u 19:00 h. Vožnja kroz  Srbiju i Bugarsku sa usputnim pauzama po potrebi.

2. dan – ISTANBUL – 22.04.2021. (ČETVRTAK)

Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima. Odlazak na panoramsko upoznavanje grada – Staro gradsko jezgro: Valensov akvadukt, Sultanahmet Bešiktaš, Galata most. Odlazak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan

Doručak. Razgledanje i obilazak  mjesta gdje se nalazio antički Hipodrom – Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, potom obilazak Sultan Ahmetove džamije (Plava džamija).

Fakultativno: obilazak muzeja Aja Sofije – nekada najveće crkve na svijetu i Topkapi palate rezidencije otomanskih sultana. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šoping ili posjeta Kapali čaršiji, najvećem orijentalnom bazaru na svijetu. U večernjim satima mogućnost fakultativnog organzovanog odlaska na novogodišnji doček na brodu sa večerom i muzičkim i scenskim programom (Folklor i trbušni ples). Noćenje.

4. dan

Doručak. Odlazak u posjetu azijskom kontinentu i jednom od najljepših vidikovaca u Istanbulu koji se nalazi na brdu Čamlidža na azijskoj strani Istanbula. Dok uživate u pogledu na evropski dio Istanbula, Bosfor i Zlatni Rog možete popiti kafu ili tradicionalni turski čaj u nekom od kafića lociranih u prelijepom parku koji se nalazi u blizini. Povratak u grad.

Fakultativno odlazak na krstarenje Bosforom sa predivnom panoramom; Zlatni rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija,Dolmabahče palata – poslednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar,Jedi kule (sedam kula). Nakon krstarenja, dio grupe koji bude želio,odlazi u kvart grada, Fener i posjeta Vaseljenskoj patrijaršiji. Drugi dio grupe može posjetiti Misir čaršiju. Slobodno vrijeme za šetnju ili šoping.

5. dan

Doručak. Polazak ka BiH u 09:00h. Vožnja teritorijom Bugarske i Srbije. Usputne pauze po potrebi.

Očekivani dolazak oko 04:00 h.

DODATNE INFORMACIJE

CIJENA ARANŽMANA 229 KM
TERMIN 21.4. – 25.4.2021.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz modernim turističkim autobusom po programu
3 noćenja sa doručkom u hotelu 3*** u Istanbulu
Razgledanja i posjete po programu u pratnji vodiča na našem jeziku
Usluge pratioca iz agencije

Troškovi organizacije putovanja

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA
Putno osiguranje 10 KM
Turistička taksa (plaća se na licu mjesta 2 eura po osobi/po noćenju
Fakultativni izleti
Fakultativna posjeta Topkapi palati i Aja Sofiji (ulaz u objekte uz tumačenje lokalnog vodiča na našem jeziku) – 35€
Krstarenje Bosforom 20 €
Svečana večera uz scenski nastup folklora i  trbušnih 45 €

Za realizaciju putovanja neophodno 40 putnika.

NAPOMENA: Ukoliko putnik uplati prvu ratu, a zatim želi odustati od putovanja, bez opravdanih razloga, povrat uplaćenih sredstava neće biti moguć. Opravdanim razlogom smatra se: bolest, povrede ili smrtni slučaj, za koje se mora predočiti dokaz o istim.

“Fantastično putovanje... hotel, vodiči...sve !”

Ana

Budimpešta 06.03.-08.03.2020.

“Savršena ekskurzijaaa! Odlična organizacija, nezaboravno druženje!”

Jelena

Španija 2019

“Divno putovanje.... čarobna Budimpešta, odlična organizacija putovanja, odličan hotel.... Uživali smo u svakom momentu!”

Dajana

Budimpešta 06.03.-08.03.2020.